ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biroul politici de reintegrare a comentat incidentul din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar

10:27 | 25.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Biroul politici de reintegrare a comentat incidentul recent din regiunea transnistreană, în care a fost implicat un elicopter militar, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, instituțiile de profil ale Republicii Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stânga Nistrului. În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate au fost formulate mai multe concluzii.

„Materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, fapt ce deduce că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini. Totodată, ⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului”, a precizat sursa citată.

De asemenea, Biroului politici de reintegrare a remarcat că, din informațiile deținute, „în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și a Zonei de Securitate”.

„În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de a induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii”, a subliniat Biroului politici de reintegrare.

Instituția a specificat că autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări.

img24002099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!