ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofițerii CNA au descins la un fost deputat

11:38 | 25.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Ofițerii CNA și PA au desfășurat percheziții la un fost deputat în Parlament în cadrul a două cauze pornite pe spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, oamenii legii au descins în această dimineață cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului în dosare în care sunt vizați un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și rudele acestuia. Fostul demnitar este bănuit de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Conform materialelor cauzei penale, fostul deputat a obținut în perioada exercitării funcției de demnitate publică în 2014 – 2019  o mărire substanțială a patrimoniului personal și cel al membrilor familiei sale care nu ar putea fi justificată în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute.

Printre proprietățile dobândite se enumeră bunuri mobile, imobile deținute inclusiv peste hotarele țării, iar în vederea tăinuirii acestora dreptul de proprietate era înregistrate pe rude și persoane interpuse. 

În urma perchezițiilor din această dimineață, de la domiciliul deputatului au fost ridicate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Persoana bănuită este cercetată în stare de libertate.

img24002104

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!