ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pictorul Igor Svernei și-a expus lucrările la Iași

11:51 | 25.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. O expoziție cu genericul „Singularitate” a artistului plastic Igor Svernei a fost deschisă recent la Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” – Pasaj Sfânta Vineri, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Igor Svernei a afirmat că expoziția cuprinde 21 de lucrări realizate în ultima perioadă. „Sunt lucrări de diferite dimensiuni, în care abordez diferite teme: de la peisajul conceptual până la compoziții. Acestea redau, înainte de toate, farmecul naturii”, a precizat autorul.

Igor Svernei, născut la 16 octombrie 1972 în satul Dondușeni, raionul Dondușeni, este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, cu o activitate de creație artistică și pedagogică în domeniul artelor plastice de peste 25 de ani.

Laureat al unor prestigioase premii la concursurile naționale și internaționale de artă contemporană, Igor Svernei a activat în calitate de lector la AMTAP, dar și în calitate de director al Colegiului Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. În prezent acesta își continuă activitatea de profesor în cadrul aceleiași instituții. Lucrările artistului se regăsesc în colecții publice din R. Moldova și România, dar și în colecții private din străinătate: Canada, China, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, România, SUA, Turcia, Ucraina ș.a.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii mai.

img24002105

img24002105

img24002105

img24002105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!