ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC propune ca vacanța de toamnă și cea de primăvara să dureze șapte zile

14:58 | 25.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) propune ca vacanța de toamnă și cea de primăvara să dureze șapte zile și nu 2-3 zile ca până acum. De asemenea, cadrele didactice ar putea beneficia de zile de recuperare pentru zilele nelucrătoare în care au activat. Acestea, dar și alte modificări se conțin în Planul-cadru privind organizarea procesului educațional în anul de studii 2024-2025. Documentul a fost propus spre consultări publice, transmite MOLDPRES.

Potrivit MEC, majorarea numărului zilelor de vacanță va permite părinților să-și planifice din timp concediile și să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Vacanțele de toamnă și de primăvară ar urma să se încadreze în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie 2024, și respectiv 3 – 9 martie 2025.

Alte aspecte privind organizarea anului de studiu 2024-2025 propuse spre consultări țin de: organizarea tezelor semestriale pentru clasele din ciclul liceal; desfășurarea activităților transdisciplinare pentru clasele I-IV; organizarea activităților extrașcolare; selectarea planurilor individuale de învățământ de către școlile cu program mixt de studii.

img24002116

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!