ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

08:56 | 26.03.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Misiunea Fondului Monetar Internațional, în vizită la Serviciul Fiscal de Stat

Directorul Serviciului Fiscal de Stat (SFS), doamna Olga Golban a avut la data de 25 martie 2024, o întrevedere cu experții misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI), doamna Nariné Nersesyan și domnul Brian Erard, care are loc în perioada 25 martie – 05 aprilie 2024.

Discuțiile dintre părți au vizat perspectiva elaborării unui nou Cod fiscal, precum și alinierea legislației fiscale naționale la cea a Uniunii Europene, provocările în acest sens, precum și expertiza necesară pentru realizarea acestui obiectiv important.

Olga Golban a exprimat gratitudine experților FMI pentru cooperarea de durată și asistența oferită în domeniul administrării fiscale.

„Expertiza Dumneavoastră ne va fi de mare ajutor și în continuare, reieșind din angajamentele asumate în procesul de aderare la UE. Colegii noștri se vor implica la maxim în acest proces. Noi ne dorim să avem o legislație lesne de înțeles pentru orice contribuabil, astfel fiind reduse costurile de administrare fiscală, iar în consecință crescute capacitățile de acumulare a veniturilor la buget”, a declarat directorul SFS.

La rândul ei, doamna Nariné Nersesyan a reiterat importanța elaborării unui nou Cod fiscal, care să fie un document modern, ușor de utilizat și armonizat la legislația Uniunii Europene.

„Domeniul impozitării este într-o continuă schimbare, astfel că trebuie să ne adaptăm. Este foarte important că suntem pe aceeași lungime de undă. Aveți o echipă foarte bune ceea ce înseamnă că aveți un fundament solid. Ne vom concentra pe aspectele analitice, vom încerca împreună să găsim modalități și instrumente pe care le putem utiliza pentru a găsi răspunsuri la întrebările care le-am stabilit. Scopul nostru este să contribuim la fortificarea capacităților de analiză ale Serviciului Fiscal de Stat”, a conchis expertul FMI.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!