ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii capitalei sunt îndemnați să nu arunce resturile vegetale în containerele de colectare a deșeurilor

10:59 | 26.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale au solicitat astăzi locuitorilor capitalei să nu arunce resturile vegetale în containerele de colectare a deșeurilor. Îndemnul a fost făcut în contextul desfășurării Campaniei de salubrizare de primăvară, informează MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, pentru a nu îngreuna activitatea operatorului de salubrizare, locuitorii capitalei sunt îndemnați să respecte regulile de colectare a deșeurilor vegetale și să le depună în locurile special destinate. De asemenea, gestionarii fondului locativ sunt rugați să informeze muncitorii despre modul corect de stocare a deșeurilor vegetale.

Astfel, deșeurile vegetale trebuie colectate separat în saci sau recipiente speciale și depozitate lângă platformele comune de stocare a deșeurilor și nicidecum în containere. Ulterior, aceste deșeuri vor fi evacuate de operatorul specializat, fiind compostate și transformate în îngrășământ natural, care va fi folosit pentru fertilizarea solului în zonele verzi ale orașului.

De asemenea, Regia „Autosalubritate” îndeamnă șoferii să nu parcheze în apropierea platformelor comune de stocare a deșeurilor pentru a asigura accesul și colectarea deșeurilor.

Campania „Curățenia generală de primăvară” se desfășoară în perioada martie - mai curent.

img24002136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!