ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuinţele proprietate publică vor putea fi privatizate până la 31 mai 2024

10:42 | 26.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) atenționează cetățenii care domiciliază în locuințele proprietate publică pasibile de privatizare conform Legii privatizării fondului de locuințe, că dispun de dreptul de a le privatiza până la data de 31 mai 2024, având obligația de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile, transmite MOLDPRES.

„Înregistrarea la domiciliu și/sau reședința temporară a persoanelor în locuințele respective se va efectua în temeiul bonului de repartiție a locuinței proprietate publică, eliberat de către administrația publică locală, până la data de 31 mai 2024. După data limită stabilită, locuințele neprivatizate trec în proprietatea unităților administrativ-teritoriale pe al căror teritoriu sunt amplasate”, indică ASP.

Autoritățile administrației publice locale sunt obligate să acorde acestor locuințe statut de locuințe sociale și să înregistreze dreptul de proprietate asupra lor în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile. Cu persoanele care locuiesc în locuințele trecute în proprietatea unităților administrativ-teritoriale se vor încheia contracte de locațiune sau sublocațiune.

„Începând cu data 1 iunie 2024, înregistrarea la domiciliu și/ sau reședința temporară a persoanelor care locuiesc în locuințe sociale se va efectua în temeiul contractului de locațiune sau sublocațiune, încheiat în condițiile Legii cu privire la locuințe”, rezumă sursa citată.

 

img24002137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!