ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lista beneficiarilor Bursei de excelență a Guvernului și ai Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi, aprobată de Executiv

11:03 | 26.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat lista celor 21 de beneficiari ai Bursei de excelență a Guvernului și lista celor trei studenți-doctoranzi care vor primi Bursa pe domenii științifice pe anul curent. Bursa de excelență a Guvernului constituie 3165 de lei, iar cea pe domenii științifice – 2640 de lei lunar, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Listele au fost întocmite în urma unui concurs desfășurat în decembrie 2023, candidații fiind selectați în baza punctajului, în ordine descrescătoare, acordat de comisiile de experți. 

Bursele se acordă în vederea eficientizării procesului de pregătire a cadrelor științifice prin doctorat și motivarea încadrării tinerilor în activitatea de cercetare și inovare.

img24002138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!