ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a eradicat mai multe focare de gripă aviară

14:05 | 26.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi că în ultima săptămână au fost eradicate șapte focare de gripa aviară înalt patogenă (H1N5) și un focar de pestă porcină africană (PPA) la mistreți, transmite MOLDPRES.

De asemenea, instituția susține că în faza de eliminare se află în prezent și ultimele două focare de H1N5, în raioanele Rezina și Cahul.

Totodată, ANSA precizează că, în perioada 15 - 22 martie 2024, pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost înregistrate alte cazuri de boală.

În acelaş timp, ANSA îndeamnă cetățenii să evite procurarea animalelor, păsărilor, ouălor și produselor de origine animală  din spații neautorizate sau comerț stradal ilicit, pentru a evita riscul de răspândire a bolilor. „Îndemnăm cetățenii să țină animalele și păsările  în interiorul curților și să aplice, în continuare, măsuri de precauție mai riguroase”, rezumă ANSA.

img24002149

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!