ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Grosu, la întrevederea cu Președinta Saeima Republicii Letonia: „Avem o istorie similară și ne dorim să ne reîntâlnim în marea familie europeană”

14:29 | 26.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. În contextul vizitei oficiale la Riga, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Președinta Saeima Republicii Letonia, Daiga Mieriņa, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

În discuții, a fost remarcată relația de cooperare dintre Republica Letonia și Republica Moldova, Letonia numărându-se printre susținătorii fermi în parcursul nostru european și în efortul de a construi o societate prosperă pentru cetățenii Republicii Moldova. În context, Igor Grosu a mulțumit autorităților letone pentru votul acordat la deschiderea negocierilor de integrare europeană. „Avem o istorie similară și ne dorim să ne reîntâlnim în marea familie europeană”, a fost mesajul transmis de Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Oficialii au vorbit și despre unele inițiative concrete pentru a stimula relațiile bilaterale prin proiecte comune care fac Moldova mai puternică și mai avansată în aproximarea legislației naționale la cea europeană. „Suntem interesați în preluarea bunelor practici în domenii precum comunicare strategică și securitate informațională, consolidarea domeniului afacerilor interne, combaterea corupției, în special în cadrul comisiilor rogatorii pentru a identifica și recupera bunurile furate și a sancționa persoanele care au jefuit statul și cetățenii Republicii Moldova”, a punctat Igor Grosu.

img24002151

img24002151

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!