ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termoelectrica este dispusă să inițieze procesul de deconectare a consumatorilor de la agentul termic

18:34 | 26.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Termoelectrica a anunțat astăzi că este dispusă, la solicitarea administratorilor clădirilor conectate la sistemul centralizat, să inițieze procesul de deconectare de la agentul termic. Anunțul a fost făcut în contextul temperaturilor ridicate ale aerului exterior, pentru asigurarea confortului termic al locatarilor, dar și pentru aplicarea măsurilor de eficientizare a consumurilor energetice, transmite MOLDPRES.

Instituția a precizat că procedura de deconectare a serviciilor de termoficare este una foarte simplă, fiind suficient ca administratorul blocului să anunțe furnizorul de energie termică prin telefon, e-mail sau să depună o cerere la sediile teritoriale Termoelectrica.

Concomitent, Termoelectrica recomandă diminuarea parțială sau sistarea debitului agentului termic în intervalul orelor 09-00 și 18-00 (în perioada temperaturilor ridicate ale mediului înconjurător) ca o alternativă a deconectării integrale a energiei termice.

Meteorologii prognozează că spre sfârșitul aceste săptămâni vremea se va încălzi. 

img24002160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!