ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Gherasimov, în discuții cu ministrul Afacerilor Europene al Muntenegrului

19:49 | 26.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o convorbire telefonică cu Maida Gorčević, ministrul Afacerilor Europene al Muntenegrului, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.  

Oficialii au discutat despre aspirațiile europene ale țărilor noastre și au trecut în revistă prioritățile-cheie ale guvernelor de la Chișinău și Podgorica pentru anul curent în procesul de aderare la UE.

„Muntenegru a primit statutul de țară candidată la aderare în anul 2010 și a început negocierile de aderare în 2012. Experiența și bunele practici acumulate de-a lungul anilor ne pot ajuta să avansăm mai rapid pe calea integrării europene”, a spus viceprim-ministra Gherasimov.

În context, oficiala a mulțumit ministrei Gorčević pentru disponibilitatea de a ne asista în etapa de preaderare la UE.

img24002161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!