ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul califică drept „minciună cronică” acuzația Rusiei de implicare în atentatul de la Moscova

20:06 | 26.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Ucraina a calificat marţi drept "minciună cronică" acuzaţiile zilnice ale Rusiei privind presupusa implicare a Kievului în atentatul islamist de vinerea trecută la o sală de concerte de lângă Moscova, relatează EFE şi Unian, preluat de Agerpres și Moldpres. 

"Încă o dată. A devenit ceva cronic. Există fapte de netăgăduit, o înţelegere comună (în diferite ţări) a cauzelor şi consecinţelor, o neîncredere totală chiar şi din partea ţărilor neutre cu privire la 'urma ucraineană' în atacul terorist de la Crocus City Hall", a reacţionat consilierul prezidenţial ucrainean Mihail Podoliak pe reţeaua de socializare X (ex-Twitter).

După "minciuna" cu o zi înainte a preşedintelui rus Vladimir Putin, care într-un mod "obsesiv şi compulsiv" încearcă să inducă ideea că Ucraina s-ar afla în spatele atentatului revendicat de Statul Islamic, iată că a venit rândul secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, şi al şefului Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, afirmă el.

Patruşev a declarat că "bineînţeles, Ucraina" se află în spatele atentatului, în timp ce Bortnikov a spus că "islamiştii radicali l-au pregătit", dar că "serviciile de informaţii occidentale l-au înlesnit", iar serviciile de informaţii ucrainene au avut o "legătură directă" cu masacrul care s-a soldat cu cel puţin 139 de morţi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a numit luni seara pe Vladimir Putin drept o "bestie bolnavă şi cinică", după ce acesta acuzase, cu câteva ore înainte, Ucraina că s-ar afla într-un fel în spatele atacului, la fel ca şi aliaţii săi occidentali, în special SUA.

img24002162

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!