ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 212 mii de persoane au beneficiat luna trecută de medicamente compensate

11:01 | 27.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate în jur de 95,4 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna februarie 2024, cu 24 milioane de lei mai mult comparativ cu luna februarie 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 212 de mii de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, cei mai mulți bani, circa (50 milioane de lei), au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (circa 17,6 milioane de lei), și preparatele compensate pentru Staționar de zi copii (peste  5,4 milioane de lei).

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în peste 5 milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 17 mii de persoane, peste douăsprezece mii – de lanțete, iar peste 1000 de persoane au beneficiat de ace și seringi pentru insulină. Totodată, mai mult de 420 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare.

img24002172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!