ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O schemă de corupție în care sunt avocați, polițiști și un fost judecător a fost deconspirată de CNA

11:04 | 27.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. O schemă de corupție în care sunt avocați, polițiști și un fost judecător a fost deconspirată de ofițerii anticorupție și procurori, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, ofițerii anticorupție efectuează de dimineață 19 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere activă și trafic de influență. Acțiunile se desfășoară la domiciliile, oficiile și în mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.

Conform probatoriului, persoanele vizate, prevalându-se de presupusa influență și făcând uz de cunoștințele sale care activează în cadrul instanțelor de judecată de diferit nivel ierarhic, ar fi acceptat și primit bani în proporții deosebit de mari de la persoane cointeresate, destinați influențării judecătorilor Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, pentru pronunțarea unor hotărâri sau decizii favorabile părților cointeresate.

La moment, un avocat a fost reținut pentru o perioadă de 72 ore, iar în privința celorlalte persoane acțiunile de urmărire penală continuă.

img24002173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!