ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Stocul de semințe de floarea-soarelui în R. Moldova constituie pentru moment cca 350 mii de tone

13:26 | 27.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Stocul de semințe de floarea-soarelui în Republica Moldova constituie pentru moment aproximativ 350 mii de tone, deci, oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă. În acelaşi timp, politica de preț trebuie să fie una obiectivă, corectă și responsabilă față de consumatorul final de ulei, potrivit vicepremierului Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, transmite MOLDPRES.

„Pentru a proteja producătorii de cereale și pentru a contribui la crearea unui lanț valoric complet a fost prelungită perioada de licențiere a importului de grâu, porumb și semințe de floarea-soarelui, care este un instrument de echilibrare a poziției distorsionate din piață”, a scris astăzi oficialul pe pagina sa dintr-o reţea de socializare.

Potrivit vicepremierului, eliminând declarațiile politice și bazându-ne strict pe componenta economică, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va asigura o platformă de dialog între producătorii de cereale și procesator. „Fiecare să vină cu cifrele reale și corecte, pentru ca să putem lua decizii și să identificăm soluții viabile până la recolta nouă de floarea-soarelui”, explică Bolea.

De asemenea, Vladimir Bolea a anunțat că luni, 1 aprilie, în cadrul ministerului va avea loc o ședință de lucru între producătorii de cereale și procesator pentru a identifica soluții rezonabile, „dar întâi de toate corecte în raport cu cei 2,5 mln de consumatori finali de ulei”.

 

img24002180

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!