ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a participat la Forumul „Moldova - România: Capital Bridges”: „Ne dorim ca fiecare om de afaceri să se simtă în Republica Moldova exact așa cum se simte în UE”

15:45 | 27.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Reprezentanții marilor companii din România au fost încurajați să investească în Republica Moldova - țara care oferă numeroase avantaje economice pentru dezvoltarea afacerilor. Îndemnul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea Forumului investițional „Moldova - România: Capital Bridges”, de la București, transmite MOLDPRES.

Șeful Executivului a menționat că, în calea de aderare la Uniunea Europeană, țara noastră devine o destinație și mai atractivă pentru investitori, oferind antreprenorilor siguranță, deschidere spre piețele europene, dar și din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Potrivit premierului, oportunitățile de afaceri pot fi găsite pe mai multe dimensiuni, precum infrastructura rutieră și feroviară, farmaceutica, electronica, tehnologiile informaționale. Pentru a susține afacerile lansate și a facilita dezvoltarea acestora, autoritățile pun accent pe  servicii publice digitalizate, forță de muncă competitivă, oportunități educaționale, sistem fiscal atractiv și programe guvernamentale de sprijin pentru întreprinderi. 

„Ne dorim ca fiecare om de afaceri să se simtă în Republica Moldova exact așa cum se simte în Uniunea Europeană. Prioritatea noastră este să atragem investitori care vor susține creșterea durabilă și sustenabilă a economiei țării, inclusiv în domenii cu un potențial ridicat. Creăm, astfel, conexiuni tot mai strânse cu România și avansăm în calea noastră de integrare europeană”, a spus premierul Dorin Recean.

Forumul „Moldova – România: Capital Bridges” se desfășoară astăzi, la București. Scopul evenimentului este de a impulsiona cooperarea economică și integrarea piețelor de capital ale Republicii Moldova și României. 

img24002188

img24002188

img24002188

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!