ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

30 de tineri vor beneficia de stagii plătite în sectorul energetic

17:49 | 27.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 27 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 30 de tineri absolvenți în domeniile inginerie, economie, drept, comunicare și IT vor beneficia de stagii plătite în cadrul mai multor organizații importante din sectorul energetic. Acestea vor fi oferite prin intermediul Programului de stagii în energetică „Tinerii de azi - viitorul energiei de mâine”, transmite MOLDPRES.

Timp de șase luni, tinerii vor putea beneficia de stagii plătite în cadrul celor mai importante companii publice și private din sectorul energetic printre care se regăsesc: Ministerul Energiei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Moldova (ANRE), Centrul Național pentru Energia Durabilă (CNED), Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Moldelectrica, Energocom, Termoelectrica, Term.md, RED-Nord, CET-Nord și Fee-Nord.

Pe parcursul celor șase luni, tinerii vor avea posibilitatea de a obține cunoștințe practice, de a-și îmbunătăți abilitățile tehnice și de a interacționa cu profesioniști din sectorul energetic. Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară și de o adeverință oficială care să ateste finalizarea stagiului. Exercițiul se va desfășura în perioada aprilie-septembrie 2024.

În 2023, în cadrul unei runde similare, peste 70% dintre tinerii absolvenți ai programului de internship au devenit angajați cu normă întreagă în cadrul instituțiilor și companiilor în care au efectuat stagii.

Programul de stagii plătite în energetică este o inițiativă susținută de Agenția USAID și Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementată de Proiectul USAID Securitatea Energetică a RM cu scopul de a consolida capitalul uman în sectorul energetic prin atragerea tinerilor profesioniști.

img24002189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!