ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

09:11 | 28.03.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. SFS reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Serviciul Fiscal de Stat informează contribuabilii despre obligația de a modifica ora echipamentelor de casă și de control conform orei de vară până la 20 aprilie 2024.

Potrivit Regulamentului cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii sunt obligați să utilizeze echipamente de casă și de control în stare de funcționare.

Una din cerințele în care echipamentele de casă și de control se consideră în stare bună de funcționare este dacă acestea imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real (excepție făcând devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs).

Ținând cont de faptul că la 31 martie 2024 Republica Moldova va trece la ora de vară, urmează să vă conformați prevederilor legale, prin modificarea orei la echipamentul de casă și de control conform orei de vară până la 20 aprilie curent, în caz contrar acesta se va considera defectată.

Menționăm că, trecerea ceasurilor echipamentelor de casă și de control la ora de vară/iarnă să efectuează în conformitate cu instrucțiunile de exploatare a ECC.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!