ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Serviciul Vamal desfășoară un proiect pilot de testare a camerelor de corp pentru funcționarii vamali

10:29 | 28.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Vamal a demarat un proiect pilot de testare a echipamentului staționar și a 24 unități de bodycameră 4G cu care vor fi dotați funcționarii vamali din prima și a doua linie de control. Echipamentul are scopul de a spori siguranța angajaților în desfășurarea atribuțiilor de serviciu, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Vamal, la prima etapă, proiectul pilot de testare a camerelor de corp a fost demarat la postul vamal Leușeni, iar ulterior vor fi dotați și ofițerii vamali din a doua linie de control.

Astfel, funcționarii vamali au fost instruiți cu privire la utilizarea camerelor și funcționalitățile acestora. Echipamentele au drept scop creșterea nivelului de protecție și securitate a funcționarilor vamali în procesul de depistare și documentare a cazurilor de contrabandă și încălcare a legislației vamale.

Dispozitivele video corporale vor fi expuse în mod vizibil și deschis în procesul de efectuare a controlului vamal pentru a descuraja și contracara tentativele de fraudare a legislației vamale. Înregistrarea video va fi pornită în mod obligatoriu la investigarea la fața locului a infracțiunilor și contravențiilor, efectuarea perchezițiilor și atunci când există pericol pentru viața și securitatea angajatului.

Totodată, înregistrările video vor putea fi utilizate în calitate de probă/mijloace materiale de probă pentru constatarea existenței sau inexistenței contravenției/infracțiunii sau altor încălcări ale legislației.

 

img24002204

img24002204

img24002204

img24002204

img24002204

img24002204

img24002204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!