ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grădiniţă din municipiul Soroca va fi renovată printr-un proiect de revitalizare urbană

10:57 | 28.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. În municipiul Soroca încep lucrările în cadrul proiectului „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). În cadrul acestuia, ieri, la primăria orașului, a avut loc o ședință de inițiere a lucrărilor de renovare a Instituției de educație timpurie nr. 7 „Calina”, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord.

Conform contractului de antrepriză semnat recent, în decurs de maximum nouă luni de la aprobarea ordinului de începere a execuției, un agent economic s-a angajat să efectueze lucrări de reparație capitală a clădirii grădiniței, cu o suprafață de 1200 mp. Lucrările de renovare presupun termoizolarea pereților, reconstruirea acoperișului și instalarea unui sistem de încălzire autonom conectat la energie electrică regenerabilă.

„Printre beneficiarii finali ai acestui proiect se numără 100 copii de vârstă preșcolară, inclusiv de origine romă, din zona de revitalizare a municipiului Soroca, 23 de cadre didactice și nedidactice angajate în cadrul IET nr. 7 „Calina” și circa 10 mii de locuitori din dealul municipiului Soroca. Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 7 milioane de lei (350 mii de euro), contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea contractului", explică ADR Nord.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Noi oportunități educaționale pentru copiii de vârstă preșcolară din cartierul Dealului Romilor, municipiul Soroca”, depus de Primăria municipiului Soroca în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

 

img24002206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!