ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Studenți-doctoranzi de la USMF „Nicolae Testemițanu” au obținut bursa de excelență a Guvernului

11:12 | 28.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Bursa de excelenţă a Guvernului pentru anul 2024 a fost obținută de trei studenți-doctoranzi care își fac studiile la Școala Doctorală în domeniul Științe Medicale a Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu”, informează MOLDPRES.

Astfel, cu Bursa de excelență a Guvernului au fost apreciate: Doina Secu – anul V, specialitatea Biologie moleculară și genetică medicală, Maria-Victoria Racu, anul V, specialitatea Igienă, și Corina Conica – anul II, specialitatea Pediatrie și neonatologie. 

În total, la concurs au participat 36 de studenţi-doctoranzi de la instituţii de învățământ superior, dintre care au fost selectaţi 21 de candidați. Dintre aceștia, 18 vor beneficia de Bursa de excelenţă a Guvernului în cuantum de 3 165 de lei (circa 160 de euro), iar trei vor primi Bursa pe domenii ştiinţifice – în valoare de 2 640 de lei. Candidații au anexat la dosar dovada studiilor efectuate în diferite domenii ale știinţei şi tehnicii, fiind apreciate lucrările cu impact pentru viața economică și socio-culturală a țării. 

Bursa de excelență a Guvernului și Bursa pe domenii științifice se acordă anual studenților-doctoranzi înmatriculați la studii cu frecvență și frecvență redusă, începând cu al doilea an de învățământ, care au realizat integral programul de pregătire avansată și cel de cercetare științifică stabilit de conducătorul de doctorat, au acumulat numărul de credite prevăzut în planul de învățământ al Școlii doctorale, au obținut performanțe academice deosebite și participă activ la viața socială a instituției.

Concursul de burse pentru studenţi-doctoranzi se înscrie în programul guvernamental de stimulare a performanțelor tinerilor cercetători. Prin acordarea acestor burse, Executivul îşi propune să eficientizeze procesul de pregătire a cadrelor științifice, precum şi să motiveze tinerii cercetători să se încadreze în activitatea de cercetare şi inovare. 

img24002207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!