ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat un acord privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală

12:38 | 28.03.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Studenții moldoveni vor avea oportunitatea să beneficieze în continuare de burse în instituțiile de învățământ de peste hotare. Proiectul de lege care prevede aprobarea Acordului privind Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS IV), semnat la Varșovia în 2023, a fost votat astăzi în prima și a doua lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani. Astfel, va fi încurajată participarea studenților, cercetătorilor, cadrelor didactice și personalului administrativ la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011-2023, 275 de cetățeni moldoveni au beneficiat de burse în țările semnatare ale Acordului. Totodată, țara noastră a găzduit 255 de bursieri străini.

Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

img24002212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!