ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu autoritățile publice locale din raionul Cantemir

13:38 | 28.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Îmbunătățirea calității serviciilor prestate cetățenilor, modernizarea infrastructurii și implementarea proiectelor la nivel local au fost subiectele abordate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu autoritățile publice locale, dar și cu reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Cantemir, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.  

Șeful Executivului a vorbit despre importanța consolidării eforturilor și implicării active a administrației publice locale în realizarea proiectelor care construiesc Moldova europeană și oferă condiții mai bune de viață pentru oamenii din întreaga țară. Potrivit premierului, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană rămâne un obiectiv strategic pentru țară și o investiție pe termen lung în bunăstarea cetățenilor.

„Apropierea noastră de UE, înseamnă sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii, numeroase programe de construcții și reparații, sisteme noi de alimentare cu apă și de  canalizare, precum și investiții în rețelele de energie electrică și comunicații. Pentru Moldova europeană, vom munci în continuare pentru a livra rezultatele așteptate și vom fi alături de autoritățile locale pentru schimbarea în bine a localităților din toată țara”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul s-a referit la programul guvernamental „Satul European”, al cărui apel pentru depunerea proiectelor expiră mâine, 29 martie. Premierul a menționat că săptămâna curentă a fost aprobat  Programul Național de dezvoltare locală „Satul European” pentru anii 2024-2028. Costurile implementării programului sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei, dintre care din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Un alt subiect discutat vizează importanța implicării active a populației în cadrul recensământului, care începe în 10 zile, și oferirea unor date complete și corecte, care vor sta la baza realizării politicilor sustenabile, îndreptate spre bunăstarea populației. De asemenea, au fost discutate aspectele ce țin de finalizarea drumului R34, ocuparea forței de muncă și alte subiecte sociale.

 

img24002215

img24002215

img24002215

img24002215

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!