ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat un acord de comerț liber cu statele membre EFTA

14:22 | 28.03.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Parlamentul a ratificat un acord de comerț liber cu Islanda, Principatul Liechtenstein, Regatul Norvegiei și Confederația Elvețiană (EFTA). Documentul are scopul de a consolida cooperarea economică între state și de a extinde schimburile comerciale, comunică MOLDPRES.

Acordul va oferi condiții oportune pentru exportul produselor moldovenești, iar companiile din țările EFTA vor fi încurajate să investească în Republica Moldova. Astfel, va exista oportunitatea creării noilor locuri de muncă în țara noastră. Potrivit documentului, vor fi eliminate taxele vamale la importurile de produse industriale și vor fi acordate concesii pentru accesul pe piață a produselor agricole. Acordul mai include capitole care reglementează comerțul cu servicii, comerțul electronic, achizițiile publice etc.

Până în prezent, EFTA a semnat 29 de acorduri de comerț liber cu 40 de țări.

img24002218

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!