ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a participat la inaugurarea, după reparație, a Secției Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”

18:23 | 28.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. La Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a fost inaugurată, astăzi, după reparație capitală, Secția Anestezie și Terapie Intensivă. La eveniment au participat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanți ai municipalității și ai administrației spitalului, cadre medicale, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

„Cu siguranță putem spune că ceea ce am văzut până acum în spitalele din capitale europene, deja putem vedea și acasă, fie că e vorba de Soroca, Bălți, Căușeni sau Chișinău. Aceste investiții vor continua, deoarece investim în medici, în viitorii specialiști și în ziua de mâine. Pas cu pas construim o medicină modernă”, a menționat Președintele Parlamentului în mesajul adresat.

Secția ATI, cu o capacitate majorată de la 6 la 13 paturi, va acorda asistență medicală calificată tuturor pacienților în stare critică. Laboratorul spitalului a fost dotat cu echipamente medicale performante și va efectua nonstop toate analizele de urgență necesare.

Reparația secției a costat circa 17,5 milioane de lei și a fost realizată prin proiectul Băncii Mondiale „Răspuns de Urgență la COVID-19”. În cadrul respectivului proiect, în total au fost efectuate lucrări de reparație a 11 secții ATI din cadrul instituțiilor medicale strategice din țară.

img24002229

img24002229

img24002229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!