ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, către un grup de antreprenori din UTA Găgăuzia: „Sunteți partenerii Guvernului în dezvoltarea economică a țării și crearea locurilor de muncă acasă”

19:46 | 28.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mar. /MOLDPRES/. Sprijinul Guvernului pentru oamenii de afaceri din toată țara, soluțiile pentru obstacolele cu care se confruntă aceștia, dar și reformele orientate spre creșterea economică au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean cu un grup de antreprenori din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia, în cadrul evenimentului organizat de Asociația oamenilor de afaceri „Next”, în parteneriat cu Asociația Businessului European (EBA), transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a accentuat că oamenii de afaceri din această regiune sunt activi, creează noi locuri de muncă și contribuie la dezvoltarea țării noastre. De asemenea, premierul s-a referit la potențialul de creștere și extindere a companiilor deja lansate pe piață, în contextul progreselor înregistrate de Republica Moldova pe calea de integrare în Uniunea Europeană și a beneficiilor oferite în parcursul nostru european.

„Construim Europa acasă pentru a oferi cetățenilor noștri condiții mai bune de trai și servicii calitative, iar oamenii de afaceri sunt partenerii principali ai Guvernului în dezvoltarea economică a țării și crearea locurilor de muncă acasă. Țara noastră are potențial pentru dezvoltarea diverselor industrii, suntem susținuți de partenerii externi și nu ne rămâne decât să muncim, împreună, pentru succesul fiecărei afaceri lansate în țara noastră”, a spus premierul Dorin Recean la Congaz.  

Discuțiile s-au mai referit la industrializarea afacerilor din domeniul agriculturii, proiectele privind digitalizarea serviciilor publice, precum și la importanța sporirii atractivității investiționale a Republicii Moldova, inclusiv prin asigurarea mobilității pe teritoriul întregii țări.

img24002233

img24002233

img24002233

img24002233

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!