ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prima farmacie din cadrul proiectului „Farmacie în satul tău” a fost deschisă la Sîngerei

08:44 | 29.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Prima farmacie din cadrul proiectului „Farmacie în satul tău” a fost deschisă în satul Alexăndreni, raionul Sîngerei, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, proiectul se desfășoară urmare a aprobării de către Guvern a regulamentului potrivit căruia, antreprenorii care vor deschide farmacii în satele în care nu există asistență farmaceutică, vor primi licență gratuită și subvenții lunare de la 10 până la 20 de mii de lei, în funcție de venitul înregistrat.

La prima etapă au fost selectate 150 de localități rurale, care corespund anumitor criterii: lipsa unei farmacii licențiate în localitate, amplasarea la distanță mare de raion/municipiu, iar populația să depășească 1000 de locuitori. După prima licitație desfășurată în februarie curent, 71 de localități vor beneficia de farmacii. Pentru celelalte localități a fost inițiată o nouă procedură de licitație.

În prezent, în Republica Moldova, din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii licențiate, întrucât majoritatea sunt concentrate în centre raionale și municipale.

img24002238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!