ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat proiectul de înființare a Centrului de Cultură și Artă Contemporană „Universul”

12:33 | 29.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Culturii a lansat astăzi proiectul de înființare a Centrului de Cultură și Artă Contemporană „Universul”,  în urma revitalizării Complexului Editorial Poligrafic cu același nume, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, de astăzi ministrul Culturii, Sergiu Prodan a menționat că de mult timp se discută despre posibilitatea înființării unui centru modern de cultură și artă contemporană la Chișinău.

„În sfârșit, demersurile Ministerului Culturii au dat roadă și astăzi anunțăm că în acest spațiu va fi creat Centrul de Cultură și Artă Contemporană „Universul”, a subliniat ministrul Sergiu Prodan.

Potrivit oficialului, edificiul va fi acordat pentru sectorul cultural independent și cuprinde un spațiu total de peste 21.000 de metri pătrați. În acest spațiu se va oferi și al treilea sediu Bibliotecii Naționale, vor fi librării, un teatrul experimental, cafenele, săli  de expoziții, ateliere de creație, cinematograf, conferințe, activități artistice, didactice cu un puternic impact social.

Revitalizarea spațiului se va face după efectuarea unui studiu de fezabilitate. Mijloacele financiare vor fi alocate în urma vânzării terenului Stadionului Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

„Nu va fi un spațiu destinat instituțiilor subordonate Ministerului. Acest spațiu va fi destinat artiștilor pentru diverse activități culturale”, a precizat ministrul Culturii.

Oficialul a venit cu un apel către reprezentanții sectorului cultural independent de a veni cu propuneri despre activitățile culturale pe care și-ar dori să le organizeze în Centrul de Cultură și Artă Contemporană „Universul”.

img24002245

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!