ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ADR Nord va implementa un proiect de revitalizare urbană în orașul Dondușeni

14:21 | 29.03.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Vladmih Company” și Primăria orașului Dondușeni au semnat astăzi un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de maxim 11 luni de la primirea ordinului de începere a execuției, SRL „Vladmih Company” s-a angajat să valorifice în orașul Dondușeni peste 7000 mp de teren în scopul îmbunătățirii condițiilor de trai a cetățenilor. În acest sens, sunt planificate o serie de lucrări de reconstrucție și amenajare a următoarelor obiective: 1 teren de minifotbal cu gazon artificial - 2016 mp; 1 teren multisport (baschet și volei) – 720 mp; 1 teren de workout – 300 mp; 1 teren de fitness – 300 mp, pavaje din beton vibropresat – 500 mp; îngrădire pentru terenurile sportive; 2 porți de fotbal; 2 seturi de baschet etc.

Antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare. Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 9 milioane de lei (450 mii de euro), contribuția Primăriei orașului Dondușeni fiind de 10% din valoarea contractului. În cadrul aceluiași proiect, cu SRL „Aldicons”, astăzi a mai fost semnat un contract pentru achiziționarea serviciilor de supraveghere tehnică, în valoare de circa 51 mii de lei, potrivit ADR Nord.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Reabilitarea infrastructurii de agrement și zonei verzi de pe strada Aleksandr Pușkin, orașul Dondușeni”, depus de Primăria orașului Dondușeni în cadrul Concursului pentru identificarea, evaluarea și aprobarea proiectelor de dezvoltare urbană, revitalizare economică și socială a orașelor (noiembrie 2022).

img24002249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!