ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Cristina Gherasimov a participat, la Paris, la conferința „Regândire și remodelare: extinderea UE în vremuri de război”

14:39 | 29.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat joi, 28 martie, la conferința „Regândire și remodelare: extinderea UE în vremuri de război”, organizată la Paris de Consiliul European pentru Relații Externe, transmite MOLDPRES.

În discursul său, oficiala a vorbit despre parcursul european al Republicii Moldova și a subliniat că depunerea cererii de aderare la UE, obținerea statutului de țară candidată și deschiderea negocierilor de aderare sunt evenimente istorice pentru Republica Moldova.

De asemenea, viceprim-ministrul Gherasimov a vorbit despre transformările profunde prin care trece astăzi țara noastră și despre agenda ambițioasă de reforme a Guvernului, menționând că scopul autorităților de la Chișinău este să accelereze parcursul nostru european.

„Din cauza amenințărilor războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, un ritm accelerat pentru viitoarea extindere a UE este esențial pentru consolidarea securității și păcii în Europa”, a spus viceprim-ministrul Gherasimov.

 

Totodată, oficiala și-a exprimat convingerea că extinderea și reformarea Uniunii Europene sunt procese care se pot desfășura în paralel.

 

„Atât UE are nevoie să se reformeze pentru a funcționa eficient cu mai mulți membri, cât și țările candidate urmează să-și consolideze democrația acasă pentru a se integra cu succes în comunitatea europeană”, a conchis viceprim-ministra Gherasimov.

img24002251

img24002251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!