ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de A.P. Cehov va avea loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”

15:09 | 29.03.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Eugene Ionesco” va avea loc sâmbătă, 30 martie, la ora 18.30, spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, în regia lui Nikita Betehtin, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, după mai bine de 30 de ani, „Pescărușul” de A. P. Cehov revine în scena Teatrului Național „Eugène Ionesco”. De data aceasta, în versiunea regizorală a lui Nikita Betehtin. Valorificând resorturile teatralității, a scenei puse în scenă, împlântate în structura comediei cehoviene, regizorul scoate la iveală tabloul unei realități golite de iluzii romantice, de falsitatea măștilor sau de pretențiile deșarte ale creației artistice neinspirate.

„Pescărușul” readuce în fața spectatorilor nu doar pasiunea umană de a-și trăi viața, ci și de a lua viața așa cum este ea – cu lupta, uneori crâncenă și dură, pentru fericire și dragoste, pentru atenția și admirația celorlalți. Cu tot dinadinsul, personajele piesei încearcă să-și valorifice șansele, pe care le percep ca pe un ultim dar al destinului. Senzația limitării orizontului de așteptare și a speranței în ziua de mâine, apropie condiția personajelor cehoviene de cea a omului zilelor noastre.

În aceeași zi, la 18.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac” va avea loc spectacolul - concert „Manifest”,  compozitor – Elias Tadeuș, regizor – Ioana Isac. Împreună cu eroul principal, rolul căruia va fi interpretat de cântărețul și actorul de teatru Nicu Țarnă, spectatorii vor avea posibilitatea să parcurgă un drum lung și încâlcit al experienței, încercărilor și redescoperirii propriilor puteri.

Tot sâmbătă, la ora 19.00, Teatrul „Geneza Art” va prezenta spectacolul „Prenumele”, comedie franceză scrisă de Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, „Prenumele” este o comedie de situații, recognoscibilă stilului Teatrului Geneza Art, cu mici accente de dramă, care merită văzută din plin. Subiectul piesei începe de la o glumă nevinovată, care declanșează situații comice și dezvăluiri flagrante. În roluri: Iurie Gologan, Inna Colbasiuc, Ilie Nadelcu, Veronica Odagiu, Cristian Perepeliuc, Cristina Trînbaci.

img24002252

img24002252

img24002252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!