ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un colaborator al Ambasadei R. Moldova la Moscova a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse

20:02 | 29.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Un colaborator al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost declarat persona non-grata pe teritoriul Federației Ruse. Despre acest fapt a fost informat ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, care a fost convocat astăzi la sediul ministerului rus de externe, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), după ce a fost declarat persona non-grata, colaboratorul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova urmează să revină în țara noastră.

„MAE își exprimă regretul față de această decizie și reiterează faptul că autoritățile Republicii Moldova întreprind toate măsurile necesare în vederea prevenirii tentativelor de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova”, a precizat instituția.

Pe 19 martie curent, un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. O notă în acest sens i-a fost înmânată ambasadorului Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, care a fost convocat la MAE. De asemenea, ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia pe teritoriul regiunii transnistrene, contrar poziției autorităților moldovenești.

img24002261

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!