ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul internațional „JCET 2024”

09:50 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale, se vor instrui împreună cu colegii lor din România și Statele Unite ale Americii (SUA), la exerciţiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training), comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, antrenamentele vor avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 1-19 aprilie, curent.

Conform sursei citate, exercițiul are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante. Totodată, la ediția din acest an vor participa și reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat, precum și Detașamentului cu destinație specială „Pantera”.

Potrivit scenariului, militarii vor executa paraşutări, trageri de luptă avansate pe timp de zi și noapte, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice.

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009.

img24002274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!