ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

18 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii

09:52 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. 18 medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat 32 de produse medicamentoase, dintre care 18 – primar și 14 – repetat, transmite MOLDPRES.

Printre medicamentele autorizate primar, se numără: Linezolid antibiotic din grupul oxazolidinonelor, care acţionează prin oprirea dezvoltării unor bacterii, care produc infecţiile la adulți. Se utilizează pentru a trata pneumonia şi unele infecţii ale pielii sau ale ţesutului de sub piele. Sitagliptin – medicamente folosit pentru a controla valorile zahărului din sânge.

Printre cele autorizare repetat, se regăsesc produse farmaceutice precum: Sedoxil– un medicament pentru înlăturarea anxietății și pentru calmare și Alrinast - un medicament antialergic.

img24002277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!