ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile de mediu îndeamnă primarii să înregistreze terenurile pe care cresc păduri

11:01 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a încurajat primarii din toată țara să înregistreze terenurile pe care cresc păduri. Declarația fost făcută într-o vizită de lucru în comuna Băcioi, municipiul Chișinău, unde a fost inițiată trecerea la domeniul public în fondul forestier a 314 hectare de pădure, transmite MOLDPRES.

"Încurajez primarii din toată țara să înregistreze terenurile pe care cresc păduri. Acest lucru va asigura conservarea mediului, o administrare corectă a spațiilor forestiere, dar și planificarea durabilă a utilizării terenurilor. La fel, va crește rata de împădurire a țării”, a menționat ministru.

Totodată, Sergiu Lazarencu a precizat că pădurile din localități, care vor fi înregistrate în fondul forestier, vor rămâne tot în proprietatea primăriilor, nu vor trece la Moldsilva.

"Vreau să fac o claritate. Terenurile înregistrate în fondul forestier rămân în proprietatea primăriilor și vor fi protejate conform legii și Codului silvic. Această înregistrare doar le va proteja mai mult și se vor evita situațiile în care persoanele cu diferite interese ar putea intra în posesia acestor păduri”, a rezumat oficialul.

img24002279

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!