ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectorii ANTA au beneficiat de suport tehnic din partea Băncii Mondiale

11:15 | 01.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Din aprilie, angajații Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) vor activa beneficiind de un suport tehnic din partea Băncii Mondiale, care constă din 25 de laptopuri performante, destinate angajaților implicați în operațiunile de control în traficul rutier, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, echipamentul va contribui la îmbunătățirea capacității operaționale și la fortificarea resurselor administrative ale Agenției, sporind eficiența și simplificarea controalelor prin accesarea rapidă a bazelor de date relevante și îndeplinirea atribuțiilor cu promptitudine.

„În perioada în care suntem tot mai conectați digital, utilizarea tehnologiilor moderne devine esențială pentru a facilita accesul la servicii publice rapide și creșterea satisfacției operatorilor de transport rutier. Dotarea instituției cu instrumente moderne de control a fost unul din obiectivele prioritare ale ANTA, menite să reducă timpul de inspectare a mijloacelor de transport și identificarea operativă a încălcărilor efectuate  -  ca aspect indispensabil pentru crearea unui mediu de afaceri competitiv și transparent, atât pe piața internă, cât și pe cea internațională”, indică ANTA.

Achiziția a fost realizată de Banca Mondială, prin intermediul „Proiectului de competitivitate a întreprinderilor micro, mici și mijlocii”, care are ca scop îmbunătățirea competitivității și digitalizării serviciilor publice pentru a facilita interacțiunea antreprenorilor cu autoritățile publice.

 

 

img24002282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!