ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au ajuns la spital cu arsuri în urma exploatării buteliilor de gaz

11:31 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Trei persoane au ajuns în acest weekend la spital cu arsuri pe suprafața corpului în urma exploatării buteliilor de gaz în locuință, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), primul caz a fost înregistrat în dimineața zilei de 31 martie într-o locuință din satul Cajba, raionul Glodeni. Într-o casă de locuit a izbucnit un incendiu, ce a fost provocat de o deflagrație produsă în urma scurgerii de gaz de la o butelie conectată la aragaz. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri, care au reușit localizarea arderii la ora 04:48 și lichidarea completă la ora 06:40. În urma incendiului, proprietara, o femeie în vârstă de 84 de ani s-a ales cu arsuri de gradul I în regiunea capului. Femeia a fost preluată de medici și transportată la spitalul raional.

Un alt caz a fost înregistrat tot pe 31 martie către ora 17:39 într-o gospodărie din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni. În urma unei explozii de la o butelie de gaz a izbucnit un incendiu, iar în consecință, două femei în vârstă de 90 și 57 de ani au primit arsuri de gradul I-II-III pe suprafața corpului. Persoanele au fost transportate de urgență la Spitalul clinic de traumatologie și ortopedie din municipiul Chișinău. În timpul intervenției, angajații IGSU au evacuat două butelii de gaz din interiorul șopronului afectat de incendiu cu suprafața de 16 m2. În urma incendiului a fost distrus în totalitate șopronul, dar și parțial acoperișul casei de locuit.

Toate circumstanțele producerii incendiilor urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, IGSU avertizează cetățenii că exploatarea buteliilor cu gaz propan în locuințe este periculoasă.

img24002283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!