ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte inspectori vamali au ajuns în vizorul CNA pentru acțiuni de corupție

12:03 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii cercetează mai mulți inspectori vamali ai postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice într-un dosar de corupție, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, suspecții erau parte a unei scheme infracționale manifestată prin pretinderea mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Conform probatoriului, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor.

În această dimineață, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții la domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor – vameși și persoane fizice.

În prezent, trei inspectori vamali sunt reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate.

În acest context, Serviciul Vamal a subliniat că instituția a acordat suport în documentarea cazului. „Promovarea integrității și combaterea corupției în rândurile funcționarilor vamali reprezintă o prioritate pentru Serviciul Vamal și este un element fundamental pentru o bună guvernare și o administrație vamală modernă și eficientă”, a precizat instituția.

img24002284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!