ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Părinții din capitală pot înscrie copiii în clasa I

12:09 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. De astăzi, părinții din capitală pot înscrie copiii în clasa I. Aceștia urmează să depună actele pe platforma escoala.chisinau.md, informează MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima etapă va fi în perioada 1 aprilie – 24 mai. Aceasta presupune depunerea/completarea/validarea cererilor și actelor de înscriere în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la 1 septembrie 2024. În prima etapă este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar.

Totodată, a doua etapă de înscriere în clasa I se va desfășura în perioada 3 – 17 iunie. În cadrul acesteia va avea loc depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă; a copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar; a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

De asemenea, situațiile de excepție privind copiii care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 - 30 august, în limita locurilor rămase libere.

img24002285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!