ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raioanele Nisporeni și Căușeni vor beneficia de consultații medicale gratuite

11:51 | 01.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), vor fi oferite în această săptămână locuitorilor din raioanele Nisporeni și Căușeni, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe instituții medicale din raionul Nisporeni și anume: în zilele de 1 și 2 aprilie – în Bărboieni, Nisporeni; în perioada 3-5 aprilie – în Cristești, Nisporeni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în mai multe localități din raioanele Căușeni și Nisporeni: în intervalul 1-4 aprilie – în Ucrainca, Căușeni și Ciorești, Nisporeni; pe 5 aprilie – în Tocuz, Căușeni și Milești, Nisporeni.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 750 de persoane, dintre care mai mult de 300 – screening pulmonar, iar peste 450 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

img24002286

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!