ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 1 aprilie, fermierii pot aplica pentru granturi destinate managementului terenurilor

12:46 | 01.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat că fermierii au oportunitatea să acceseze începând de astăzi granturi care le vor sprijini tranziția către practici agricole mai sustenabile, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P) lansează cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor pentru Programul de granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor. Fiecare beneficiar eligibil poate solicita un grant de până la 10.000 de dolari, care va compensa până la 30% din costul investiției eligibile. Acest sprijin financiar post-investițional are ca obiectiv nu doar facilitarea accesului la tehnologie avansată, ci și promovarea unui model agricol ce respectă principiile regenerării și conservării resurselor naturale.

„Ca și în rundele anterioare, granturile post-investiționale finanțează achiziția de echipamente și utilaje agricole no-till și strip-till, cum ar fi semănători, tocătoare, stropitoare; diverse practici MDT, dar și sisteme de irigare la scară mică. Producătorii agricoli interesați sunt invitați să consulte Manualul de Alocare a Granturilor pentru o înțelegere completă a criteriilor de eligibilitate, a listei investițiilor eligibile și a documentației necesare pentru aplicare”, indică MAC-P.

Dosarele pot fi depuse în perioada 1 – 30 aprilie la sediile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Beneficiarii Programului de granturi MDT din prima etapă (2014-2017) pot beneficia de un grant și la etapa curentă.

img24002291

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!