ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunțat Cod galben de vânt

13:51 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru mâine Cod galben de intensificări ale vântului, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, marţi, 2 aprilie, în intervalul orelor 10:00 - 23:00, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă. 

În acest context, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi sau fire electrice de înaltă tensiune.

Conform datelor SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării, valorile termice vor ajunge până 24 grade Celsius, cu cer variabil, fără precipitaţii esenţiale.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

img24002294

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!