ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Tokyo a fost lansată Asociația Wine of Moldova Japan

14:06 | 01.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a anunţat astăzi despre organizarea la Tokyo, Japonia, a unui eveniment istoric pentru industria vinicolă din Republica Moldova. Sub patronajul Oficiului Național al Viei și Vinului, a fost lansată Asociația Wine of Moldova Japan, dedicată promovării vinurilor moldovenești pe piața japoneză, transmite MOLDPRES.

Lansarea asociației a fost marcată de prezența producătorilor de vin din Moldova, înalților oficiali din Guvernul Japoniei și Dieta Națională a Japoniei, precum și de reprezentanții organizațiilor partenere, printre care JICA și USAID.

Prezent la eveniment, secretarul general al MAIA, Sergiu Gherciu, a menționat că „acest pas reprezintă o oportunitate semnificativă și un moment de cotitură pentru industria vinicolă moldovenească”.

„Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită colaborării strânse între partenerii de dezvoltare, mediul privat și echipa de la Oficiul Național al Viei și Vinului din Moldova. Desigur, este important să menționăm sprijinul constant pe care l-am primit din partea ambasadei Republicii Moldova la Tokyo. Toate eforturile noastre au un scop: să extindem prezența vinurilor moldovenești pe piețele internaționale și să consolidăm reputația acestora”, a menționat oficialul.

Asociația Wine of Moldova Japan își propune să organizeze diverse evenimente și campanii de marketing pentru a promova vinurile Moldovei în Japonia și pentru a sprijini producătorii autohtoni în accesarea acestei piețe.

img24002296

img24002296

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!