ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șoferii pot circula fără a include faza scurtă a farurilor pe timp de zi

14:21 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. De astăzi, șoferii pot circula fără a include faza scurtă a farurilor pe timp de zi. Măsura este prevăzută în Regulamentul Circulației Rutiere, informează MOLDPRES.

În perioada 1 noiembrie – 31 martie, șoferii sunt obligați să circule cu faza scurtă a farurilor și pe timp de zi. Măsura se aplică anual în perioada rece, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață, care reduc vizibilitatea în trafic.

Solicitat de agenție, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco, a menționat că, șoferii trebuie să fie prudenți la volan. „Aceștia urmează să se asigure corespunzător și să semnalizeze intenția de schimbare a direcției. Totodată, este importantă creșterea distanței de siguranță între vehicule, dar și păstrarea limitei de viteză. Evitați depășirile riscante, care pot deveni extrem de periculoase în condițiile unei vizibilități scăzute”, a spus Natalia Golovco.

De asemenea, pietonii sunt îndemnați să traverseze strada prin locurile permise și doar după ce se asigură.

img24002297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!