ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 13 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

17:11 | 01.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Pe parcursul săptămânii trecute, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 13851 pacienți, inclusiv la 1938 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), în ultima săptămână intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienții cu următoarele urgențe: 3426 cardiovasculare, dintre care 48 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1875 neurologice dintre care 222 cu accidente vasculare cerebrale; 1860 respiratorii și 1260 traumatologice.

În aceiași perioadă, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 58 persoane, care au suferit în urma a 49 accidente rutiere.

De asemenea, Dispeceratul comun de urgență al CNAMUP a recepționat 68 apeluri pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 37 combustii, 29 mușcături de animale/înțepături de insecte și două hipotermii. Totodată, au fost înregistrate 25 intoxicații cu medicamente, șase cu alcool, trei cu monoxid de carbon și o intoxicație cu ciuperci.

img24002305

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!