ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, în discuții cu reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei

18:40 | 01.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Rolul Republicii Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei, importanța consolidării infrastructurii regionale și atragerii investițiilor în țara noastră au fost subiectele discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentantul special al Statelor Unite ale Americii pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul oferit ucrainenilor de către partea americană, menționând că acesta reprezintă o investiție în securitatea întregului continent european. Totodată, premierul a accentuat disponibilitatea Republici Moldova de a fi parte la reconstrucția Ucrainei, prin realizarea unor proiecte care vor aduce beneficii atât cetățenilor Ucrainei, cât și celor din Republica Moldova. 

„Punem accent pe realizarea proiectelor de îmbunătățire a infrastructurii și proceselor logistice, dar și a celor din domeniul energetic. În același timp, dezvoltăm infrastructura de afaceri pentru a atrage cât mai multe proiecte investiționale, orientate inclusiv spre piața și necesitățile Ucrainei”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, prim-ministrul s-a referit la oportunitățile oferite de țara noastră antreprenorilor și la domeniile de perspectivă, în care ei își pot dezvolta cu succes afacerile. Printre acestea se numără sectorul energetic, cu accent pe energia verde, farmaceutica, tehnologiile informaționale, electronica și industria automotive. 

La rândul său, reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, Penny Pritzker, a subliniat că Statele Unite ale Americii vor rămâne un partener de încredere pentru Republica Moldova în eforturile de modernizare a țării, îmbunătățirea conectivității, atragerea investițiilor și realizarea agendei europene.

img24002310

img24002310

img24002310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!