ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

08:36 | 02.04.2024 Categorie: Comunicate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat găzduiește în perioada 01 – 12 aprilie 2024, misiunea expertului din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA, JB Bilbrey, care se va familiariza cu starea lucrurilor pe segmentul securității interne în scopul racordării la bunele practici internaționale.

În contextul misiunii, directorul SFS, Olga Golban a avut o întrevedere cu JB Bilbrey, alături de conducerea Direcției securitate internă și anticorupție din cadrul autorității fiscale naționale.

Olga Golban a exprimat gratitudine Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA pentru asistența oferită pe diverse domenii de activitate ale Serviciului Fiscal de Stat.

„Sunt bucuroasă să beneficiem de un nou suport în cadrul proiectului nostru cu Trezoreria SUA, și anume, pe aspectul securității interne. Vreau să contez pe experiența Dumneavoastră aferent subiectului securității interne pentru a îmbunătăți gestionarea proceselor, mecanismelor de interacțiune și instrumentarul la nivelul Serviciului Fiscal de Stat”, a declarat directorul SFS.

La rândul său, JB Bilbrey a menționat că este fericit să împărtășească experiența sa cu Serviciul Fiscal de Stat și să contribuie la fortificarea activității subdiviziunii responsabile de securitatea internă din cadrul autorității fiscale.

În cadrul misiunii, expertul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA va evalua starea lucrurilor în domeniul securității interne, provocările și prioritățile, va analiza documentele normative care reglementează activitatea acesteia, precum și va avea discuții cu funcționarii din cadrul subdiviziunii. La fel, JB Bilbrey va efectua o vizită de studiu în cadrul unei Direcții deservire fiscală din țară.

Precizăm că, JB Bilbrey are o experiență de 22 de ani în cadrul Agenției de Administrare Fiscală a Statelor Unite, unde a fost responsabil de investigarea diferitor situații legate de angajații Agenției cum ar fi acordarea sau luarea de mită, comportament necorespunzător, delapidări de fonduri, hărțuire la locul de muncă și altele.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!