ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oamenii legii au ridicat peste 2.000.000 lei de la doi soți care ar fi membri ai unei organizații criminale

10:12 | 02.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au anunțat astăzi că au ridicat peste 2.000.000 lei (100 de mii de euro) de la doi soți, care ar fi „membri ai organizației criminale „Șor”, transmite MOLDPRES.

Potrivit oamenilor legii, „banii au fost ridicați în cadrul a peste zece percheziții în Chișinău, într-un dosar de transportare a persoanelor de rang înalt, a bunurilor și banilor în beneficiul unui partid”. Acestea au vizat inclusiv oficiile și domiciliul a doi soți cu vârste de peste 50 de ani, „bărbatul fiind responsabil de coordonarea șoferilor, chiar dacă oficial lucra în calitate de administrator al unei croitorii din capitală”.

Polițiștii au precizat că „pentru a-și deghiza activitatea, bărbatul închiria mașinile folosite la transportare de la o companie; iar pe șoferi îi plătea neoficial, cu bani în plic”. Astfel, urmare a perchezițiilor, de la cei doi soți a fost ridicat totalul de bani în diferite sume – atât în lei, când și în euro, dolari, lire sterline. De asemenea, au fost percheziționați și cei cinci șoferi, de la care au fost ridicate telefoanele, ce urmează să fie supuse cercetărilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar soția acestuia este cercetată în libertate – ambii în calitate de bănuiți. Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției.

img24002316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!