ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Veronica Drăgălin: "Activitatea operativă a Procuraturii Anticorupție riscă să fie blocată"

10:26 | 02.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Activitatea operativă a Procuraturii Anticorupție riscă să fie total blocată ca rezultat al modificărilor legislative ce au intrat în vigoare la 1 aprilie 2024. Conform acestora, „Procuratura Anticorupție a rămas total descoperită cu privire la asigurarea operativă pe dosarele de competență”, potrivit unei declarații de astăzi a șefei instituției, Veronica Drăgălin, transmite MOLDPRES.

„Adică, pentru infracțiuni de corupție la cel mai înalt nivel (comise de subiecți speciali cum ar fi miniștri, deputați, judecători, procurori), instituția noastră nu are resursele umane și materiale să asigure urmărirea vizuală, interceptări, transmiterea banilor sub control și alte măsuri speciale de investigație”, a explicat şefa Procuraturii Anticorupţie.

Conform sursei citate, impedimentul principal la acest moment este lipsa de suficient spațiu pentru angajații Procuraturii Anticorupție, aproximativ 100 de persoane (ofițeri, specialiști, contabili, funcționari publici care asigură administrația unei instituției) care urmează să fie transferate sau angajate. „Pentru moment, aproximativ 100 persoane ocupă 950 m2 în clădirea CNA. Este imposibil să ajungem la 198 angajați prevăzut de lege fără spațiu adițional”, a relevat Drăgălin.

„Dacă conducătorii instituțiilor de stat vor refuza să permită folosirea spațiilor publice în interesul public (în loc să rămână clădiri goale, dar în gestiunea lor de principiu), degrabă nu vom avea nici studenți, nici profesori, nici academicieni în țara noastră, ca rezultat al corupției. Fără fortificarea urgentă a instituției responsabilă de combaterea corupției la nivel înalt transmitem un mesaj greșit că lupta cu corupția, justiția și statul de drept nu este o prioritate pentru țara noastră. Cetățenii noștri merită mai mult”, a rezumat Veronica Drăgălin.

 

img24002317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!